top of page
Hout3.png

Over ons

En de IJskuip, Erve Kuiper & Kuupke

Met ons mooie gezin en fijn team van medewerkers proberen wij op Erve Kuipers van elke dag te genieten en laten anderen daar graag van meeproeven: letterlijk! 

download.jpeg

"Herman and his wife"

Wat hebben we toch ontzettend gelachen op die IJswedstrijd in Italië. "Herman and his wife" winnen de prijs voor het lekkerste ijs van Europa... dat hadden we toch echt niet verwacht. Een prachtige ervaring die de IJskuip en het Kuupke die extra boost hebben gegeven en Erve Kuiper 'af' hebben gemaakt. Maar eerst nemen we jullie graag mee naar het begin. 

Het begon voor ons, Erik en Hermien, allemaal op 07/07/2007. We besloten om ijs te verkopen en kochten daarvoor een mooie machine. Erik schilderde een bordje en die zetten we aan straat; met een ludieke actie kon iedereen een eerste ijsje gratis bij ons komen halen. En toen ging diezelfde dag onze machine nog kapot... een maandagochtend modelletje. Nu, heel wat jaren later, kunnen we er ontzettend om lachen. Wat hebben we er veel van geleerd en wat zijn we gegroeid. Inmiddels is de ijskuip uitgegroeid tot een plek waar jong en oud samen komen in het Twentse landschap, op Erve Kuiper. Waar educatie en genieten verenigen en waar je niet alleen meer voor een ijsje langskomt, maar ook voor het wielermuseum, familiefeest, speeltuin of heerlijke kop koffie.

In 2017 werden we gevraagd door onze machineleverancier om eens deel te nemen aan 'DE' ijswedstrijd in Italië. Wij? Nee... dat is toch niks voor ons. En toch zaten we daar: "Erik en Hermien on tour", op naar Italië met melk van eigen koeien in de koelbox op de achterbank. Toen we aankwamen hebben we onze ogen uitgekeken: wat een concurrentie (concullega's zeggen we eigenlijk liever)! De meest geweldige schalen ijs in de meest bijzondere smaak combinaties. En zoals wij naar hen keken, keken zij weer naar ons: met onze emmer in de hand. Maar wij kunnen ons niet anders voorstellen, ijs maak je van melk en als je ertussenin woont, kan dat niet anders dan van je eigen koeien: ook als je daarvoor naar Italië moet! Dus we gingen aan de slag; de walnoten van onze buurman werden gekraakt en ook de frambozen van een andere lokale boer hadden we meegenomen. Niks mooi opmaken, gewoon mixen en met dezelfde focus op pure ingrediënten in combinatie met onze ambacht als thuis, lieten we het ijs proeven.

 

Toen de prijsuitreiking was konden we het bijna niet geloven: de eerste prijs gaat naar... "HERMAN AND HIS WIFE". Zelf zeggen we toch nog steeds, Erik en Hermien, maar ach, voor zo'n mooie prijs & reis gaan we ook akkoord met "Herman and his wife". Inmiddels komen er jaarlijks duizenden mensen van heinde en verre naar de ijskuip en is Erve Kuiper een mooi verhaal verder. Hetzelfde ijs hebben we nog in het assortiment en het wordt nog steeds net zo ambachtelijk door ons zelf, of onze kinderen of medewerkers, gemaakt. Maar het ligt nu wel tussen heel wat andere smaken, is het ook te koop voor de zakelijke markt als 'Kuupke' en is er nog veel meer te doen op Erve Kuiper. Kom je het ook ervaren?

bottom of page