Dinsdag - Zondag: 10.00 - 20.00 uur. Maandag gesloten.

Hennie Kuiper Wielermuseum

Wie van wielrennen houdt, moet echt een bezoekje brengen aan het Hennie Kuiper Wielermuseum. Het Hennie Kuiper Wielermuseum is gevestigd op de geboortegrond van Hennie (Erve Kuiper).

De wielercarrière van Hennie is indrukwekkend. Hij gaf samen met Joop Zoetemelk en Jan Janssen kleur aan de Nederlandse wielersport in de jaren 60, 70 en 80. Op een tiental panelen wordt de wielercarrière van Hennie beschreven en in een tijdlijn met een lengte van maar liefst elf meter staan al zijn overwinningen weergegeven. Met uiteraard het Olympische Kampioenschap in 1972, het Wereldkampioenschap in 1975, de etappewinst naar l’Alpe d’Huez in Tour de France van 1977 en 1978 en de klassieker Parijs-Roubaix die hij op spraakmakende wijze in 1983 won. Alle overwinningen zijn gerangschikt naar datum en ondersteund door foto’s, truien, medailles, bekers, oorkonden en onderscheidingen. De attributen zijn afkomstig uit de privéverzameling van Hennie en nog nooit eerder getoond aan het brede publiek.

Het Hennie Kuiper Wielermuseum wil de bezoeker veel bieden. Niet alleen staan feiten en gebeurtenissen uit de wielercarrière van Hennie centraal, ook wil het museum de bezoeker kennis laten maken met actieve vormen van de wielersport en aandacht besteden aan de actualiteit. Zo zijn vanuit museum fietsroutes op de weg en MTB-routes uitgezet. Het museum organiseert periodiek bijeenkomsten of exposities op het terrein van de wielersport. Dat kan zijn een clinic, een lezing, een boekpresentatie, een expositie over een renner of een actuele gebeurtenis in de wielersport, het gezamenlijk kijken op een groot beeldscherm naar een etappe uit de Tour de France, etc. U bent van harte welkom! Wilt u meer informatie over het Hennie Kuiper Wielermuseum en het maken van afspraken, kijkt u dan even op http://www.henniekuiperwielermuseum.nl