Iedere dag open van 10.00 - 20.00 | Op maandag gesloten

Hennie Kuiper Wielermuseum

Wie van wielrennen houdt, moet echt een bezoekje brengen aan Erve Kuiper! Hier is namelijk het geboortehuis van oud-profwielrenner Hennie Kuiper te vinden. Oom Hennie heeft in zijn wielercarrière naast Olympisch goud en een Wereldkampioenschap onder andere Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije gewonnen. Ook heeft hij meerdere keren de Tour de France gereden. Hij werd in deze belangrijke wielerronde twee keer tweede en hij won in totaal drie etappes.

Persoonlijke wieleritems

Natuurlijk zijn we er trots op dat juist Erve Kuiper de geboortegrond is van oom Hennie. Daarom hebben wij samen met hem een vaste tentoonstelling ingericht voor wielerfanaten. Je vindt er een mooie tijdlijn en verschillende panelen met de hoogtepunten uit Hennies wielercarrière. Maar ook zijn allereerste, zelfgemaakte racefiets kun je van dichtbij bewonderen.

Hennie Kuiper Wielermuseum

Naast de expositie bestaat het Hennie Kuiper Wielermuseum uit een breed scala aan activiteiten. Ben je benieuwd hoe zijn vroegere trainingsrondjes in Twente eruit zagen? Of wil je samen met Hennie fietsen door ons prachtige gebied en persoonlijke fietstips van hem krijgen? Boek dan een clinic met Hennie Kuiper. Ook verzorgen wij onder deze vlag lezingen en wielercafe’s.

Pak een boek!

Wil je na een bezoekje aan ons museum nog meer lezen over Hennie en zijn wielercarrière? Ga dan lekker zitten in onze leeshoek. Hier vind je allerlei wielerbladen met ins en outs over Hennie en zijn vroegere compagnons en rivalen.